Spring naar content
Group 298

Forwarding

Uw goederen zorgeloos afgeleverd. Bij alles wat u verzendt, houdt EDCR als expediteur de controle en regie. Daarbij houden we u steeds op de hoogte met up-to-date informatie.

Of het nu gaat om luchtvracht uit China of India, zeevracht vanuit Bangladesh of USA  of wegvervoer vanuit Turkije; samen kijken we naar de optimale oplossing voor uw logistieke vraagstuk en staan we met het hele EDCR-team garant voor kwaliteit en een professionele aanpak.

Air Freight

Op tijd geleverd, ondanks vertraging in productie of een korte levertermijn. Als snelheid en urgentie prioriteit hebben, biedt EDCR de juiste oplossing: luchtvracht.

Bij EDCR gaan snelheid en betrouwbaarheid hand in hand. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag zorgen we er samen met onze partners voor dat u uw deadline haalt, wereldwijd en tegen concurrerende prijzen. Bij EDCR is spoed echt spoed, ook op zondagmiddag.

Sea Freight

Uw zending op tijd aan boord en volgens de beste routing verscheept, tegen het gunstigste tarief; EDCR zorgt ervoor.

Full Container Loads (FCL) en Less Container Loads (LCL) zijn de meest gebruikelijke eenheden om uw vracht over de wereld te verschepen. Dat pakken we slim aan. Door voor uw zending de goedkoopste optie te calculeren tussen FCL en LCL bijvoorbeeld. Of door juist uw stukgoedpartijen samen te voegen tot een volle container die we na aankomst in de haven bij u voor de deur afleveren. Als logistiek expert denken we graag met u mee ook voor al uw conventionele zendingen.

Group 298

Road Freight

Uw producten snel en gemakkelijk op plaats van bestemming  door heel Europa. Daarbij is locatie een allesbepalende factor.

Voor de aanvoer, opslag en overslag van uw goederen – een belangrijke schakel in uw logistieke proces – is EDCR als distributiecentrum de ideale logistieke hotspot. In Roosendaal, de meest ideale locatie in Europa voor een snelle doorlooptijd, profiteren we van een goede infrastructuur en een centrale ligging tussen belangrijke handelsknooppunten. EDCR ligt slechts een uur reizen van belangrijke luchthavens als Brussel en Schiphol en pal tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen.

Warehousing

Wilt u uw warehousing activiteiten uitbesteden of heeft u tijdelijk extra opslagruimte nodig? Bij EDCR kunt u terecht voor al uw warehousing-activiteiten. Bij dé logistieke hotspot van Nederland.

EDCR-2020-Website-Fotos-002b

Warehouses

In Roosendaal hebben we momenteel 2 moderne en bewaakte warehouses met een totale oppervlakte van 20.000 m2. Sinds mei 2021 hebben we onze capaciteit uitgebreid met een nieuw kantoor en state of the arts warehouse waardoor onze totale opslagcapaciteit 30.000 m2 is. Al onze warehouses zijn voorzien van een vergunning om onder douane verband goederen op te slaan.

We kunnen u verschillende opslagmogelijkheden bieden om uw goederen op te slaan:

– Conditioned storage between 14 ̊C – 18 ̊C (especially for food)
– Double deep racking
– Drive-in-racks
– Conventional pallet racks
– Bulk storage
– Twin floor-systems
– Hanging garments

ISO 22000 en Skal BIO certificaat

EDCR beschikt over het ISO 22000 certificaat. ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid.

De ISO norm is een veiligheidsnorm die wereldwijd geaccepteerd is en waar EDCR zich aan confirmeert. EDCR is na een uitvoerige audit in mei 2020 opnieuw ISO gecertificeerd voor de komende jaren.

Dit betekent dat uw “food” (gerelateerde) producten bij EDCR volgens internationale standaarden opgeslagen en behandeld worden, wat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Download hier het ISO 22000 Certificaat van EDCR.

Hiernaast is het ook mogelijk om uw BIO producten bij EDCR op te slaan. Download hier het door Skal gecertificeerde BIO Certificaat van EDCR.

EDCR-2020-Website-Fotos-052b
EDCR-2020-Website-Fotos-053b

Value added services

Logistiek comfort voor u. Wij kunnen u van dienst zijn met alle vragen op het gebied van Value Added Logistics activiteiten. Zo bieden wij onder andere aan:

– Het bouwen van displays
– Het schieten van prijskaartjes
– Opnieuw verpakken van producten
– Het ophangen van kledingstukken op hangers
– Montage
– Etiketteren
– Kwaliteitscontrole

Ons Value Added Services-team werkt samen met de plaatselijke sociale werkplaats. Met twee toegewijde supervisors is de kwaliteit van dit team van hoog niveau. Naast de hoogstaande kwaliteit geloven wij als EDCR in deze samenwerking met de sociale werkplaats:  Een kans om te leren en te groeien voor de mensen. Een kans om deel te nemen en een verschil te maken voor de maatschappij. En een kans om samen te werken. Omdat wij weten wat werk doet voor mens en maatschappij.

ECDR-2020-Website-Fotos-Douane

Douane

Als AEO-gecertificeerd bedrijf is EDCR met een uitgebreide douanevergunning ook de juiste partner voor uw douaneactiviteiten.

Het EDCR douane team voldoet is gecertificeerd aan de huidige wet- en regelgeving voor alle te verrichten douaneactiviteiten. Door moderne automatisering en een elektronische verbinding met het douanekantoor (Sagitta Invoer, Uitvoer en NCTS) is EDCR in staat de volledige afhandeling van in- en uitklaring van uw zendingen, dag en nacht, zeven dagen per week, in eigen beheer te verzorgen. Dankzij onze douane-entrepot type C vergunning bieden wij tevens de mogelijkheid om goederen op te slaan in ons douane-entrepot. Dit geeft onze klanten een enorm cashflow voordeel: pas invoerrechten betalen als onze klant verkocht en verscheept heeft naar de eindklant

EDCR is in bezit van het AEO (Authorised Economic Operator) certificaat.

Dat betekent dat uw goederen bij de douane minder fysieke- en documentcontrole krijgen en ook voorrang bij controles hebben. EDCR kan ook vragen of een controle op een bepaalde plaats kan plaatsvinden.

De douaneautoriteiten geven het certificaat af aan bedrijven die hun douane- en overige verplichtingen van het internationale goederenverkeer in orde hebben.

Group 302

AEO Certificate

EDCR is in bezit van het AEO (Authorised Economic Operator) certificaat.

Dat betekent dat uw goederen bij de douane minder fysieke- en documentcontrole krijgen en ook voorrang bij controles hebben. EDCR kan ook vragen of een controle op een bepaalde plaats kan plaatsvinden.

De douaneautoriteiten geven het certificaat af aan bedrijven die hun douane- en overige verplichtingen van het internationale goederenverkeer in orde hebben.

Download hier het AEO Certificaat van EDCR.

Fiscale Vertegenwoordiging

Wilt u goederen via Nederland in de EU importeren, maar is uw onderneming niet in Nederland gevestigd?

Dan is een fiscaal vertegenwoordiger de oplossing voor u. EDCR treedt namens uw onderneming op als fiscaal vertegenwoordiger voor de aangifte en betaling van Nederlandse omzetbelasting en andere administratieve verplichtingen.

Het aanstellen van EDCR als uw fiscaal vertegenwoordiger: BTW-vrijstelling van uw Invoerbelasting!

Schakelt u wel een fiscaal vertegenwoordiger in dan bent u meestal niet verplicht om uzelf als belastingplichtige voor de BTW bij de Belastingdienst aan te melden. Daarnaast kunt u bij het aanstellen van EDCR als uw fiscaal vertegenwoordiger gebruik maken van bepaalde faciliteiten, zoals de uitstelbepaling voor de BTW bij invoer door gebruik te maken van de artikel 23 vergunning van EDCR Fiscale Vertegenwoordiging.

fiscalrepresentation
Group 298

We are available for you
24/7